www.teoforum.net

Kohtaamisfoorumi ihmisille, jotka haluavat erottaa ajatuksissaan totuuden epätodesta ja jotka haluavat käyttää voimiaan ihmiskunnan ja muun luomakunnan hyvää elämää edistäviin tekoihin.

... Polkuja hengellisyydestä henkiseen kasvuun…
AjankohtaistaTapahtumakalenteriYhteystiedot


Jouko Ikonen

12 AVAINTA

OLE PUHDAS

Toimiessasi maailmassa säilytä luonto puhtaana, niin että jälkipolvetkin voisivat nauttia sen puhtaudesta. Olkoot siis maa, vesi, ilma ja tuli sinun jäljiltäsi puhtaat, sellaiset kuin esi-isäsi jättivät ne sinulle. Toimiessasi sisäisessä itsessäsi, valvo, että tunteesi ja ajatuksesi ovat puhtaat sekä itseäsi että muita ihmisiä kohtaan. Näin rakennat omat olemuspuolesi - sekä fyysisen että hienoaineiset (sielusi, henkesi ) - vähitellen puhtaiksi ja loistaviksi, ja olet valmis kohtaamaan sen, mikä on itsessäsi korkeinta.

OLE AINA TOSI

Kun olet tosi teoissasi, puheissasi, tunteissasi ja ajatuksissasi, kehittyvät olemuspuolesi niin, että pystyt erottamaan, mikä on ihmiselle oikeaa ja väärää. Tee näin toimiessasi itsessäsi, koska olet totuuden alttari, sekä toimiessasi maailmassa. Olemuspuolesi virittäytyvät toisiinsa nähden niin, että ne mahdollistavat yhteyden aivan uuteen sinulle tuntemattomaan elämän piiriin, joka palvelee sinua käyttäessäsi voimiasi luomakunnan palvelemiseen.

OTA VAIN OMASI

Mieti tarkkaan, mitä todella tarvitset täällä maailmassa, ja ota vain sen verran. Jos sinä osaat ottaa vain oman osasi, ei kukaan näe nälkää eikä elä puutteessa, koska luonnon talous on niin rakennettu, että se ruokkii kaikki kohtuudella. Jos sinä otat liikaa, joku saa liian vähän. Toimi näin myös hienoaineisten olemustesi tasolla. Pysyessämme yksinkertaisessa elämässä ja kohtuudessa, emme luo kysyntää asioille, joiden tuottaminen saastuttaa sekä ympäristön että meidät.

SUUNTAA VOIMASI TÄRKEÄÄN

Tahdon, ajattelun, tunteen, puheen ja tekemisen voima on sinun hallussasi ja vain sinun. Käytä nämä leiviskäsi tärkeiden asioiden edistämiseen. Jos teet työtä, joka huonontaa ihmisten olosuhteita, luovu siitä ja vaihda sellaiseen, joka kasvattaa ihmisen elämänpuuta. Älä käytä voimiasi pahan vastustamiseen, vaan hyvän edistämiseen. Tiedosta hienoaineisten olemuspuoltesi toiminta itsessäsi, ja käytä näitä hyvän palvelemiseen. Sillä tavalla elämänpuumme kasvattaa hedelmiä myös jälkipolvillemme.

KOHTAA ELÄMÄ

Elämän kokemussisältö vaihtelee vuosi vuodelta. Joskus liidät ilon aalloilla, joskus käyt surun laaksoissa, joskus kärsimys sinua kohtaa. Ota ne kaikki omaksi elämäksesi, ja pidä niitä kaikkia opettajinasi. Et voi valita iloa, jos et hyväksy surua sen seuralaiseksi. Itse luot ilojesi ja surujesi syyt. Tärkeää on, ettet käy tyhmänä elämän pyörässä ikuisesti, vaan opit vähitellen, mikä luo ilon, mikä surun, mikä kärsimyksen.

OSOITA SUURTA SUVAITSEVAISUUTTA MUILLE

Muista, että sinun uskontosi kasvaa samasta juuresta kuin muutkin uskonnot. Jos sinun uskontosi ja uskosi on elävä, synnytät eläviä tekoja, jos se on kuollut, synnytät kuolleita tekoja. Jätä uskosi todistelu hedelmien varaan. Jos niitä sinussa kypsyy, toiset kyllä näkevät, että olet löytänyt juuresi. Jos sinussa ei synny uskosi mukaisia hedelmiä, turhaan puhut opistasi. Jos joku haluaa tanssia sielunsa esiin, suo se hänelle. Jos joku haluaa maalata sen kuvaksi, olkoon niin. Jos joku haluaa vain mietiskellä, olkoon hänelläkin siihen oikeus. Pidä sinä huoli siitä, että teet sitä, mikä sinun sisimmässäsi tuntuu parhaalta ja arvokkaimmalta. Jos oppisi on oikea, ihmiset tulevat imemään sen huuliltasi, sinun ei tarvitse sitä tyrkyttää heille.

Mutta ensin tuon sävelen on soitava puhtaasti sinussa itsessäsi.

OPETTELE TAPPAMATTOMUUS JA LOUKKAAMATTOMUUS

Älä tapa ihmistä, äläkä eläintä. Älä aiheuta myöskään syitä, joiden takia toiset joutuvat puolestasi tappajiksi. Muista harjoitella tunne- ja ajatusvoimasi hallintaa, niin ettet niilläkään tappaisi. Opettele myös käyttämään sanojasi, ettet puheillasi loukkaa vaan rakennat, elävöität, tuotat iloa, lohdutat ja parannat.

ANNA ANTEEKSI

Anteeksi antaminen vapauttaa sinut menneisyyden taakoista, ja elämä pysyy sinussa.

OPETTELE MIELENTYYNEYS

Tarkkaile mielesi liikkeitä, ja opettele vähitellen katsomaan yli elämän aaltojen. Sinä et ole tunne etkä ajatus. Suuttumus vie järkesi voiman, ja joudut pitkään korjaamaan vihasi jälkiä sekä ulkopuolellasi että itsessäsi, koska hienoaineinen olemuksesi voi vahingoittua vihasi purkauksista.

TARKKAILE VAIKUTTIMIASI

Jos rakennat vain itsellesi, rakennat myös muurin ympärillesi. Opettele palvelemaan koko maailmaa. Kun ryhdyt toimimaan, mieti, ovatko vaikuttimesi puhtaat.

SÄILYTÄ YHTEYS KORKEIMPAASI

Elämäsi koko kokemussisältö on korkeimmissa hienoaineisissa verhoissasi, Kristuksessa sinussa, yliminässäsi, ylemmässä kolminaisuudessasi, Jumalassasi. Nimitä sitä, miksi haluat. Varmaa on, että voit tuntea sen yhteyden itsessäsi, itsesi kautta. Sen takia etsi sitä itsestäsi, omalla tavallasi: rukoilemalla, mietiskelemällä, antautumalla ihanteillesi, oikealla toiminnalla, mikä vain sinulle parhaiten sopii. Jos tämä yhteys katoaa, elät turhaan.

RAKASTA

Rakasta koko luomakuntaa, jossa sinulla on vain opettajia, ei vihamiehiä.